A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült kolbász lila hagyma jammel és almás burgonyával

A mai napra mi mást süthettem volna mint kolbászt, de nyugi-nyugi, nem ebből áll a recept, hanem két szuper finom köretet is mutatok hozzá.

Hozzávalók

4 személyre
A hagyma jamhez: 
80 dkg lila hagyma 
1 evőkanál olaj 
2 nagy csipet egész római kömény 
1 teáskanál barna cukor 
só 

A kolbászhoz és a krumplikörethez: 
80 dkg újburgonya 
só, őrölt fekete bors 
olaj 
8 szál sütni való kolbász 
2-3 nagyobb alma

Elkészítés

A jamhez a lila hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a római köményt és a cukrot. Mikor a cukor felolvadt, rádobjuk a hagymát. Megsózzuk, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. (Egész kevés víz mehet alá, viszont fontos, hogy tényleg keverjük folyamatosan, különben gyorsan odakap.) Lehet készíteni egészen lekvár állagúra, de hagyhatjátok darabosabbra is, ahogy én.

A burgonyákat folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek, majd felcikkezzük. Sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe szórjuk, rátesszük a beirdalt kolbászokat, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben a krumpli puhulásáig sütjük.

Mikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett almát. Levesszük a fóliát, és így sütjük készre. A hagyma jammel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések