A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Salánki Evelin és Ohát Zoltán is búcsúzott a cselgáncs-vb-n

A keddi versenynapon két magyarért szoríthattunk az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság délelőtti előcsatározásaiban.
A férfiak 100 kilogrammos versenyében a júniusban a madridi világkupa-viadalt megnyerő  Ohát Zoltán lépett először tatamira. Első ellenfele a burundi Felury Nihozeko volt, aki korábban nem talált legyőzőre az idei ifjúsági Afrika-bajnokságon. Ohát már 15 másodperc után vazaarit kapott válldobásra, majd az ellenfél fejének leszorításáért kapott újabb vazaari már végső győzelmet ért. A talákozó így mindössze 29 másodpercig tartott.

A Budaörsi SC versenyzője a legjobb 32 között a szerb Bojan Dosennel találkozott, akit mindkét eddigi mérkőzésükön legyőzőtt. Ohát jobban kezdett ellenfelénél, több támadást indított, azonban az aranypontig tartó hosszabbításban Dosen egy váratlan akcióval földre vitte, így a magyar versenyző elveszítette a küzdelmet és kiesett a világbajnokságról.
A nők 78 kilogrammos versenyében Salánki Evelin az első körben erőnyerő volt, így csak a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. A római világkupán ezüstéremes magyar először a Pánamerikai-bajnokságon korábban már két bronzérmet begyűjtő Vanessa Chalával küzdött meg a továbbjutásért. Az összecsapás csupán 43 másodpercig tartott, Salánki egy hátsó gáncsra kapott ipponnal győzött.

A nyolcaddöntőben egy nehezebb ellenfél, a kétszeres Eb-ezüstérmes, világranglista-vezető holland Guusje Steenhuis várt a Honvéd versenyzőjére, aki eddigi egyetlen összcsapásukon legyőzte magyar ellenfelét a tavalyi Európa-bajnokságon. Salánki járásán már a küzdelem előtt látszódott, hogy a versenyző nincsen 100%-os állapotban, aminek következtében 21 másodperc alatt véget is ért a találkozó, miután Steenhuis ippont kapott egy combdobásra.
Salánki a vereség után az MTI-nek a következőket mondta: 
"Három hete, edzés közben megsérült a belső oldalszalag a térdemben. Borogattam, valahogy rendbe raktam, de amikor most eldobtam az ecuadorit, megint megreccsent. Hidas doktor úr le akart beszélni arról, hogy kimenjek a ranglistavezető holland ellen, de én meg akartam próbálni, mégiscsak vb-n vagyok. Összekötöttük, úgy érzem magam, mint egy robotzsaru."
A magyaroknak így véget ért a keddi program, holnap Szigetvári Mercédesz mutatkozik be Bakuban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések