Az édesburgonyának sütve a legintenzívebb az íze. Turbózd fel fűszerekkel is!
Az édesburgonya külsőre nagyon hasonlít a krumplira, ám semmi köze nincs hozzá. A batáta sokkal egészségesebb, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Készítheted sütve, párolva, grillezheted és pürésítheted is. Sőt, többféle sütibe is keverheted. Ha tepsiben, baconnel sütöd, izgalmas köret lesz, de akár önmagában is kitűnő nass. Tálaláskor fetával is megszórhatod.
Hozzávalók:
70 dkg édesburgonya
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 evőkanál kókuszvaj
bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Vágd fel kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Arra ügyelj, hogy ne takarják egymást a zöldségdarabok.
A kókuszvajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és locsold meg vele az édesburgonyát. Kézzel kicsit forgasd össze, majd szórd meg a felaprított baconnel. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Csak tálalás előtt szórd meg sóval.
0 Megjegyzések