Ki tudna nemet mondani a palacsintára, főleg, ha selymes csokiöntettel és dióval kínálod?
A palacsinta örök kedvenc, amit kicsik és nagyok mindig örömmel habzsolnak. Ne csak lekvárral, túróval vagy kakaóval töltsd meg, minőségi étcsokiból készített krémmel, dióval igazán pazar lesz. A tészta hozzávalóit bögrével is kimérheted, így még egyszerűbb dolgod lesz. Akár torta helyett is feltálalhatod.
Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ
1.5 bögre liszt
1 bögre tej
0.5 bögre szénsavas ásványvíz
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
ÖNTETHEZ
20 dkg étcsoki
10 dkg dió
2 dl tejszín
3 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral, a sóval és a vaníliával. Öntsd hozzá a tejet, a szénsavas ásványvizet, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet is. Dolgozd simára a masszát, végül önts hozzá kevés olajat. Pihentesd a tésztát 20 percig, majd keverd át. Ha szükséges, szénsavas ásványvízzel vagy tejjel lazítsd. Egy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát, és süsd meg. A fordításnál légy óvatos. Rakd egymásra a palacsintákat.
A csokiöntethez a vajat rakd egy lábosba, öntsd hozzá a tejszínt, és melegítsd össze. Húzd le a tűzről, majd tedd bele a kisebb darabokra tördelt étcsokit. Öntsd le vele a palacsintát, és szórd meg kis darabokra vágott dióval.
0 Megjegyzések