A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rántott csirkemell szezámmagos bundában - Így dobhatd fel a rántott húst

A csirkemell szezámmagos bundában remek ötlet hétvégére.
A puha csirkemell ropogós, szezámmagos bundában remek megoldás, ha a hagyományos rántott húson szeretnél változtatni egy kicsit. Készíthetsz a húsból falatkákat, de nagyobb szeleteket is panírozhatsz ilyen módon. Rizzsel vagy bármilyen burgonyakörettel, salátával, mártogatóssal is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkemell 
6 evőkanál zsemlemorzsa 
4 evőkanál liszt 
3 tojás 
2 evőkanál szezámmag 
2 gerezd fokhagyma 
só 
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd fel neked tetsző darabokra. A húst sózd és borsozd meg ízlés szerint. Tedd egy tányérba vagy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, nyomd bele a fokhagymát, a harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a szezámmagot.

Ebben a sorrendben forgasd meg mindegyikben a csirkeszeleteket. Arra ügyelj, hogy mindenhová kerüljön panír, majd a felesleget ütögesd le. Bő olajban süsd ki a húsokat. Vigyázz, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, mert akkor a bunda megég, a csirke viszont nem puhul meg. Sütés közben forgasd át a szeleteket. Ha mindkét oldaluk szép piros, vedd ki az olajból, szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések