A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen

Fantasztikus ebéd könnyedén! A kakukkfüves csirkemell finom puha lesz, és nem szárad ki.
A kakukkfű az ógörög kulináris kultúra egyik alap fűszernövénye volt, és népszerűsége máig töretlen. Olyan ízletessé varázsolja a csirkemellet, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Akkor érik össze igazán a hússal, ha a sütés előtti este bepácolod, és egész éjjel pihenteted a fűszerkeverékben. Szórj a tepsibe zöldséget, így a köret is elkészül a hússal együtt.  

Hozzávalók:

4 db csirkemell
4 evőkanál olaj
1 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
0.5 db citrom
bors

Elkészítés:

Öntsd egy edénybe az olajat, a kakukkfüvet, szórj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, facsard hozzá a fél citrom levét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd gondosan keverd össze. A csirkemellet jól öblítsd át. Ha vékonyabb szeletekre vágod, még gyorsabban átsül. Rakd a páclébe, és forgasd meg benne a húst. Takard le, és hagyd legalább egy órán át a fűszerkeverékben.

Pácolás után tedd át egy kevés zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá kevés vizet, majd 40 percig süsd lefóliázva. Közben locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések