Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyár vége főzés nélkül. Itt a hideg paradicsomleves receptje

Színt kell vallanom, ez egy megúszós recept. De számtalanszor segített már ki a bajból, ráadásul nagyon látványosan, mert bárki aki megkóstolja, el van ájulva attól, hogy milyen finom, milyen érdekes, milyen zamatos, és milyen frissítő, és a bókokra reagálva, egy flegma vállrándítással csak annyit mondok: “Jaj, hát ez egy nagyon egyszerű recept!” – és tényleg!
Az egész a paradicsomlével kezdődik. Most akár még magadnak is készíthetsz, olyan jó minőségűeket lehet kapni, hogy akkor sincs bűntudatom, ha boltit használok. Kell még fokhagyma (az neked is mindig van otthon?) avokádó, lime, koriander – már guacamoléra kezd hasonlítani a dolog. Ha szeretnéd csípősre, akkor valami csípős szósz, és meg is vagy.

Hozzávalók

1 l paradicsomlé 
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva 
1 tk őrölt római kömény 
2 nagy marék koriander levél 
1 lime leve 
só, bors 
a tálaláshoz: 1 avokádó kimagozva, felkockázva 
a tálaláshoz lime karikák, tortilla csipsz, darabolt paradicsom 
egyéb ötletek a tálaláshoz: 
jalapeño karikák, újhagyma karikák, csípős szósz

Elkészítés

Keverd össze a paradicsomlevet a fokhagymával, a római köménnyel, a koriander nagyobb részével (egy keveset tegyél félre a tálaláshoz), és a lime levével. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a az avokádókockákat is. Hűtsd le, és hidegen tálald a maradék korianderrel, tortilla csipsszel, és paradicsommal. Díszítésnek rakhatsz rá lime karikákat is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések