Többször is bizonyítottam már, hogy a zöldségek a süteményekbe is tökéletesen passzolnak. Nincs ez másként ennél a muffinnál sem, amiben észre sem vehető a cukkini, viszont nagyon csokis és finom.
Hozzávalók
8 darabhoz
20 dkg zabpehelyliszt
1 mokkáskanál sütőpor
4 dkg zsírszegény kakaópor
10 dkg eritrit
20 dkg cukkini
2 db tojás
2 dkg kókuszolaj
1,5 dl (növényi) tej
5 dkg cukormentes csokoládé
friss málna
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport és az eritritet.
Külön összekeverjük a lereszelt cukkinit, a tojásokat, a kókuszolajt és a tejet, majd a száraz keverékhez adjuk.
Szilikon muffinformákba adagoljuk a tésztát, majd az előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
Sütés közben vízgőz felett felolvasztjuk a felkockázott csokoládét. Az elkészült muffinokat bekenjük vékonyan csokoládéval, majd friss málnaszemekkel díszítjük.
0 Megjegyzések