Ezúttal sem fogsz csalódni az egyszerű, kevert tésztában! Joghurttal, almával mennyei sütit készíthetsz.
Ha szereted a muffint, akkor ezt az almás gyümölcskenyeret is imádni fogod. A tésztája nagyon hasonló, puha, csak a külseje más. A joghurttól még lágyabb lesz a süti. Percek alatt lekevered, viszont a sütési idő kicsit hosszadalmas. A tészta a lédús gyümölcs miatt nem fog kiszáradni, így előre is elkészítheted. Vaníliás öntettel vagy csokimázzal tovább fokozhatod az élvezetet.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
3 db közepes alma
2.5 dl joghurt
2 db tojás
1.2 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
0.5 db citromlé
Elkészítés:
Az almát mosd meg, a magokat távolítsd el, vágd kisebb darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. Szitáld egy tálba a lisztet, rakd hozzá a sütőport. A cukrot keverd ki a tojással, az olajjal, a joghurttal és a vaníliával. Amikor jó habos, forgasd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát.
A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, majd kanalazd bele a tésztát, abba pedig rakd az almadarabokat. Kicsit keverd össze villával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.
0 Megjegyzések