A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje

A karamellás flan igazi édességbomba, könnyű, lágy és nagyon csábító.
Ami nálunk a puding, a franciáknál a créme brulée, az a spanyoloknál a flan. A sütőben gőzölt, mesés desszerttel minden édesszájút levehetsz a lábáról. A karamellkrémes finomságot feldobhatod gyümölcsökkel is. Remek lezárása lehet a hétvégi közös ebédnek. Nincs sok hibázási lehetőség. Arra azért ügyelj, hogy a tojást ne a forró tejhez keverd, mert akkor kicsapódhat. 

Hozzávalók:

20 dkg cukor
6 dl tej
4 db tojás
3 dl tejszín
2 teáskanál fahéj
2 db tojássárga
1 rúd vanília
1 csipet só

KARAMELLES RÉTEGHEZ
20 dkg cukor
2 evőkanál víz

Elkészítés:

Szórj 20 deka cukrot egy lábosba, rakj hozzá két-három evőkanál vizet, és kis lángon olvaszd addig, amíg karamellszínű nem lesz. Öntsd egy másik lábosba a tejet, a tejszínt, tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a sót és a cukrot. Forrald fel, húzd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a tojássárgákat, és keverd a tejes elegyhez, majd habosítsd géppel.

A karamellt oszd el egyformán kisebb tűzálló tálkákba, szufléformákba, és öntsd rá a tejes-tojásos keveréket. Állítsd magas falú tepsibe, majd töltsd meg háromnegyedig vízzel. Gőzöld 140 fokon körülbelül 45 percig. Ha a krém szilárd, vedd ki a sütőből, majd tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálalás előtt fordítsd ki a formából úgy, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyjon a pudingra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések