Ha vitamindús fogásra vágysz, és az alakodra is vigyázol, a színes zöldbabsaláta remek választás.
A zamatos zöldbabsaláta könnyű vacsorának ugyanúgy megfelel, mint a húsok mellé köretnek. Jól behűtve még finomabb, az olívás, fokhagymás öntet pedig igazán kiemeli a zöldségek karakterét. Fogyókúrázóknak is tökéletes választás. Főzés helyett párolhatod is a zöldbabot. Ha pedig nincs idény, konzervből vagy mirelitből is készítheted.
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
15 dkg paradicsom
10 dkg sajt
2 db tojás
1 db lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
Ha szükséges, a zöldbabot tisztítsd meg, és darabold fel. Főzd sós vízben roppanósra körülbelül hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg, vágd fel a lilahagymával és a sajttal együtt azonos nagyságú darabokra. Ha szeretnéd tojással gazdagítani a salátát, akkor főzd keményre a forrástól számítva 10 perc alatt.
A zöldségeket és a sajtot rakd egy tálba, tedd hozzá a petrezselymet, majd forgasd össze. Az összeaprított tojásfehérjét is hozzárakhatod, a sárgáját pedig morzsold a tetejére. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és locsold meg vele a salátát. Fogyaszthatod rögtön, de hűtőbe is teheted, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések