Többé nem veszel boltban, ha meglátod, mennyire egyszerű!
Magyar ember nehezen tudná elképzelni az életét Erős Pista nélkül. Az már úgy hozzátartozik az élethez, mint a só! A Piros Arany után a második legnépszerűbb paprikakrémként tartják számon, minőségi ízével már világhírnévre is szert tett - írja a Tudásfája.
Az alábbi receptet a szabolcsi Boros Valitól kölcsönöztük, ő aztán tudja, hogy kell finom Erős Pistát készíteni!
Hozzávalók:
80 dkg erős, piros színű paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg só
Elkészítés:
Mosd meg nagyon jól a paradicsomot, és a paprikát. A paprikák szárát vágd le, nem kell kicsumázni, magostól együtt fogod felhasználni.
Vágd négybe a paradicsomokat, és a paprikával együtt tedd a darálóba. Az összedarált masszához keverd a sót, majd tedd alaposan sterilizált üvegekbe az Erős Pistát.
Nem kell tartósítószert használnod, mert a só fogja betölteni ezt a szerepet.
Érdemes elkészíteni ezt a csípős kencét, mert egy tanulmány alapján kiderült, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak csípős ételeket, sokkal egészségesebbek maradnak, és hosszabb ideig élnek.
0 Megjegyzések