A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi vegeta tartósítószer nélkül: ezt használd a bolti helyett

Amíg kedvez az idő, addig készíts szárított vegetát! Csodát tesz a legegyszerűbb ételekkel is.
Házi ételízesítőt többféleképpen is készíthetsz, az egyik legegyszerűbb megoldás a szárítás. Kis energia- és időráfordítással összedobod, és hosszú hónapokig élvezheted az ízét. Nagy előnye a boltival szemben, hogy nem tartalmaz tartósítószert, színezéket. Dobd fel vele a leveseket, a húsokat.

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg színes paprika
40 dkg vöröshagyma
40 dkg zeller
20 dkg karalábé
3 evőkaná só
1 fej fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan tisztítsd meg, és pucold meg. A paprikát csumázd ki, a magokat távolítsd el. Robotgéppel jól aprítsd össze. Rendezd a masszát sütőpapírral bélelt tepsikbe, és rakd száraz, meleg helyre. Gézzel, tüllel fedd le, hogy ne érje por, és ne szálljanak rá a bogarak. Szárítsd meg a levegőn, körülbelül három-öt nap alatt készül el.

Ha kedvezőtlen az időjárás, sütőbe is rakhatod, ott 50, 60 fokon aszald egy éjszakán át. Amikor már kiment belőle a nedvesség, öntsd át egy edénybe, és törd össze. Utána még száríthatod egy-két órán át. Végül a vegetát töltsd jól záródó, tiszta üvegekbe vagy dobozokba. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések