A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres céklafasírt olaj nélkül: könnyű ebéd, amit a fogyókúrázók is megehetnek

Friss, egészséges, és nem hizlal. Ha eddig nem próbáltad, a céklafasírtot el kell készítened.
A különböző zöldségfasírtok egyre kedveltebbek, és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a húsos változatok. Mártogatóssal, salátával könnyű ebéd, de köretként is számításba veheted. A finom, alacsony kalóriatartalmú és egészséges céklából is ízletes fasírt készülhet. Keverj hozzá sárgarépát is, és a fűszereket sem kell kispórolnod belőle. Ha tepsiben sütöd, még egészségesebb lesz. 

Hozzávalók:

1 db cékla
1 db sárgarépa
5 dkg rizsliszt
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db tojás
bors

Elkészítés:

Pucold meg a céklát és a répát, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld mindkettőt egy tálba. Add hozzá a tojást, ízesítsd zúzott fokhagymával, aprított vöröshagymával, sóval és borssal. Szórj hozzá lisztet, két evőkanál zsemlemorzsát, és jól keverd össze az egészet. Formázz belőle pogácsákat, és forgasd meg a maradék zsemlemorzsában. Rázd le a felesleget, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben forgasd át a fasírtokat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések