A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fenséges paprikás csirke bográcsban, betyárosan - Bevált praktikák a szabadtéri főzőcskézéshez

A legjobb a szabadban sütni-főzni, a paprikás csirke bográcsban még ízletesebb lesz, és a sűrű szaftot kedvedre tunkolhatod.
Ki ne szeretné a bográcsozás hangulatát? Ráadásul a szabad tűzön készülő ételek finomabbak lesznek, mint a konyhában főtt fogások. A bográcsos paprikás csirke mindig nagy siker. Lehetőleg combból vagy szárnyból készítsd, bográcsozáshoz kerüld a mellet. Amíg a hús fő, bőségesen lesz időd elkészíteni a köretet. Jól illik hozzá bármilyen kifőtt tészta, a nokedli vagy akár a tört krumpli.

Hozzávalók:

2 kg csirke
3 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
3 evőkanál zsír
3 evőkanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 db paradicsom
1 db paprika

bors
csípős paprika

Elkészítés:

Mindent készíts elő, a csirkét mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, a combot az ízületnél vágd két darabra. A hagymát aprítsd fel. Ha van, a paprikás csirkéhez szűk szájú edényt válassz. Állítsd fel a bográcsot, és gyújts tüzet. Minél magasabbra helyezed, annál jobban ég a tűz. Rakd a bográcsba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a csirkedarabokat, fedd le, és párold fedő alatt. Amikor levet ereszt, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, add hozzá a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot.

Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Közben ne kevergesd a húst, csak a bográcsot rázogasd. Ha puha a csirke, készítsd el a habarást. Dolgozd simára a tejfölt a liszttel, és keverd a húshoz. Várd meg, míg összeforr, és le is veheted a tűzről. Bográcsozás közben végig figyelj, nehogy odakapjon az étel. Ha a hús túlfő, szétesik. A körettel együtt kínáld. Ha mindenki bírja, a csípős paprikát se hagyd ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések