Melegben senki nem kívánja a nehezebb ételeket: a sajtos, cukkinis rakott krumpli könnyebb, mint a hagyományos, magyaros változat.
Amikor a heti menütervet állítod össze, gondolj az izgalmas, cukkinis rakott krumplira. Sok sajttal, tejszínnel megbolondítva isteni. Igazán laktató, a teteje pedig ropogós. Akár munka előtt is összeállíthatod a rakottast, hogy, amikor hazaérsz, már csak megsütni kelljen.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
2 db cukkini
20 dkg trappista sajt
10 dkg ementáli sajt
2 dl tej
1 dl tejszín
3 dkg liszt
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
só
bors
szerecsendió
zöldhagyma
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, és főzd 15-20 percig. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha, és ne essen szét. Szűrd le, majd, amikor legalább langyosra hűl, szeleteld fel. A cukkinit is karikázd fel azonos nagyságú darabokra. Hevíts kevés olívaolajat, sózd, borsozd, majd pirítsd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold még két percig. Szedd ki a cukkinit az olajból.
Verd fel a tojásokat, add hozzá a lisztet, a reszelt sajt felét és a tejet. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A kivajazott jénaiba rétegezd a krumplit és a cukkiniszeleteket, rétegenként sózd be, és locsold meg a tejszínnel. Öntsd nyakon a tojásos keverékkel, a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal és zöldhagymával. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 perc alatt.
0 Megjegyzések