Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas-almás rétes vastag töltelékkel: réteslapból igazán egyszerű

A tészta ropogós, a töltelék jó vastag. Ennél gyorsabban nem is készülhetne el a fahéjas-almás rétes.
Ha nincs kedved egy egész délelőttöt a réteskészítésre szánni, vásárolj csomagolt, bolti lapokat. Ugyanúgy megteszi, mint az eredeti. Az almás-fahéjas töltelék mennyei, de a mazsolát sem érdemes kihagyni belőle. Így még elrontani sem tudod, és egész évben elkészítheted.

Hozzávalók:

1 csomag rétestészta
1 kg alma
10 dkg mazsola
8 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
1 evőkanál citromlé
1 dl olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:

Az almát reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Szórd meg cukorral, fahéjjal, és hagyd állni egy órát. Pihentetés után alaposan nyomkodd ki.

Egy konyharuhát spriccelj meg kevés vízzel, és fektess rá négy réteslapot. A hozzád közelebb eső szélére halmozz almát, szórd meg mazsolával és kevés zsemlemorzsával. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések