A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két súlyos csapás Merkelékre rövid időn belül

Vészesen esik Angela merkel és a közelébe lévő politikusok népszerűsége és ráadásul az Alternatíva Németországnak nevű párt most először a második legerősebb erővé lépett elő Németországban.
Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

A Bild am Sonntag című lap megbízásából végzett közvélemény-kutatás szerint a németek többsége szerint Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hitelességét gyengítette leginkább a BfV elnöke, Hans-Georg Maassen körüli koalíciós konfliktus.

Huszonkét százalékuk szerint leginkább Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) hitelességét gyengítette a vita, 16 százalék szerint pedig Andrea Nahles, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének hitelességét.

Az AFD a második legnépszerűbb párt.

Továbbra is a CDU/CSU pártszövetség a legnépszerűbb erő, 27,5 százalék szavazna rájuk, ha most vasárnap lennének a választások. Az SPD ismét csak harmadik a 16,5 százalékával, ugyanis az AfD megelőzte a szociáldemokratákat. A bevándorlásellenes párt népszerűsége 17,5 százalék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések