Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Ezért igyunk organikus kávét

Ijesztő okunk van rá. 
Mind tudjuk, hogy a gyümölcsök és a zöldségek esetében érdemes organikus alapanyagokat vásárolnunk és fogyasztanunk. De gondoltunk már arra, hogy a kávénknál is be kéne ezt vezetni? Tudtad, hogy a kávé a leginkább permetezett növény, amelyet az emberek isznak/esznek világszerte? Hovatovább ez a harmadik leginkább permetezett mezőgazdasági termés a pamut és a dohány után.

Ezek a rovarirtó szerek pedig semmi előnnyel nem szolgálnak számunkra. Röviden: inkább mérgeznek bennünket. A tünetek közé tartozik a bőr irritáció, a letargia, a fejfájás, az egyéb allergiás reakciók. Ezek azonnal megjelenő tünetek, de vannak hosszabb távú negatív következmények is. Felütheti a fejét a Parkinson-kór, depresszió, szorongás, az ADHD, sőt, terhes nők esetében fennáll az elvetélés kockázata.

Továbbá a földeken dolgozókra is nagy a veszély: belélegzik a kémiai vegyületek levegőben keringő maradékait. Sőt, ezek az anyagok az ivóvizet is megfertőzhetik. Leginkább a koffeinmentes kávé ártalmas, hiszen, hogy elvonják a természetes koffeint, oldószert (pl.: etil-acetátot) alkalmaznak, amely száraz tisztító folyadékként is ismert.

Rovarirtók, kémiai anyagok használata nélkül a farmereknek jobban ida kell figyelniük a kávéültetvényeikre, így az organikus kávé még finomabb is. Gazdagabb az ízük, hiszen magasabban teremnek, ahol hosszabb ideig fejlődnek, így több bennük az egészséges antioxidáns.

Ha még nem próbáltuk az organikus kávét, akkor itt az ideje. Ha tehetjük, legközelebb olyat vásároljunk.

via: Popsugar

Nincsenek megjegyzések