Mindenhogy szeretem az avokádót, magában, sütve, de legjobban guacamoleként, vagyis a mexikói avokádókrémként. Ez a guacamole tex-mex, vagyis Texas-Mexikó verziója az Egyesült államok déli részéről. Bab és kukorica, az alap avokádó. Nem csak tortilla csipsszel jó, hanem szendvicsben is. Persze baconnel, sonkával, sajttal, és salátával.
Hozzávalók
A guacamolehoz:
2 avokádó felkockázva
1 közepes, érett paradicsom felkockázva
¼ konzerv (400g-os) fekete bab, vagy 10 dkg főtt bab
10 dkg főtt kukorica
½ fej lila hagyma apróra vágva
2 marék koriander apróra vágva
½ lime leve
só
A szendvicshez:
1 mini bagett
1 nagy levél fejes-, vagy jégsaláta
4 szelet pulykasonka
4 szelet sajt
2 szelet bacon
Elkészítés
A guacamoléhoz mindent keverj össze. A legjobb, ha villát használsz, és kicsit megnyomkodott a hozzávalókat. Sózd ízlés szerint.
A bagettet vág félbe hosszában, és az egyik felét vastagon kend meg a guacamoleval. Helyezd a másik felére a salátát, fektesd rá a sonka szeleteket, majd a sajtot, végül a bacon csíkokat.
Helyezd az egészet a grill alá (nem szükséges előmelegíteni), kb. 5 percre, míg a bacon kissé megpirul, és a sajt elolvad. Ekkor tapaszd össze a két bagett felet, és fogyaszd egészséggel!
0 Megjegyzések