Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerűen elkészíthető, laktató szendvics, aminek maga a látványa is fantasztikus

Mindenhogy szeretem az avokádót, magában, sütve, de legjobban guacamoleként, vagyis a mexikói avokádókrémként. Ez a guacamole tex-mex, vagyis Texas-Mexikó verziója az Egyesült államok déli részéről. Bab és kukorica, az alap avokádó. Nem csak tortilla csipsszel jó, hanem szendvicsben is. Persze baconnel, sonkával, sajttal, és salátával. 

Hozzávalók

A guacamolehoz: 
2 avokádó felkockázva 
1 közepes, érett paradicsom felkockázva 
¼ konzerv (400g-os) fekete bab, vagy 10 dkg főtt bab 
10 dkg főtt kukorica 
½ fej lila hagyma apróra vágva 
2 marék koriander apróra vágva 
½ lime leve 
só 

A szendvicshez: 
1 mini bagett 
1 nagy levél fejes-, vagy jégsaláta 
4 szelet pulykasonka 
4 szelet sajt 
2 szelet bacon

Elkészítés

A guacamoléhoz mindent keverj össze. A legjobb, ha villát használsz, és kicsit megnyomkodott a hozzávalókat. Sózd ízlés szerint.

A bagettet vág félbe hosszában, és az egyik felét vastagon kend meg a guacamoleval. Helyezd a másik felére a salátát, fektesd rá a sonka szeleteket, majd a sajtot, végül a bacon csíkokat.

Helyezd az egészet a grill alá (nem szükséges előmelegíteni), kb. 5 percre, míg a bacon kissé megpirul, és a sajt elolvad. Ekkor tapaszd össze a két bagett felet, és fogyaszd egészséggel!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések