Nincs benne tej és zsiradék, mégis nagyon fincsi. Könnyed és nagyon diós, mindenki tetszését elnyerik.
Hozzávalók:
- 225 g dió
- 6 nagy tojás
- 150 g cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- a tálaláshoz:
- porcukor
Elkészítés:
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
- A diót 10 perc alatt zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk, lehűtjük, majd egy mixerben finomra őrüljük.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm-es tortaformát.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével halványsárgára verjük – kb. 5 perc alatt, majd belekeverjük egy fél citrom reszelt héját.
- A fehérjéket csipetnyi sóval elektromos habverővel elkezdjük felverni, fél időben hozzáadjuk a maradék cukrot.
- A tojáshabot óvatosan a cukros tojássárgájába keverjük (vigyázva, hogy ne törjön össze a hab), majd a diót is óvatosan beleforgatjuk.
- A sütőt 165 fokra visszavesszük, a tésztát a tortaformába öntjük és a sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje arany színű nem lesz, és a torta átsült kb. 45-50 perc.
- Miután megsült, 20 percig a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, eltávolítjuk a sütőpapírt, és porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
0 Megjegyzések