Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diós szelet 5 hozzávalóból - villámgyors, finom desszert

Nincs benne tej és zsiradék, mégis nagyon fincsi. Könnyed és nagyon diós, mindenki tetszését elnyerik.

Hozzávalók:

  • 225 g dió
  • 6 nagy tojás
  • 150 g cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • a tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés:

  • A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  • A diót 10 perc alatt zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk, lehűtjük, majd egy mixerben finomra őrüljük.
  • Sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm-es tortaformát.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével halványsárgára verjük – kb. 5 perc alatt, majd belekeverjük egy fél citrom reszelt héját.
  • A fehérjéket csipetnyi sóval elektromos habverővel elkezdjük felverni, fél időben hozzáadjuk a maradék cukrot.
  • A tojáshabot óvatosan a cukros tojássárgájába keverjük (vigyázva, hogy ne törjön össze a hab), majd a diót is óvatosan beleforgatjuk.
  • A sütőt 165 fokra visszavesszük, a tésztát a tortaformába öntjük és a sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje arany színű nem lesz, és a torta átsült kb. 45-50 perc.
  • Miután megsült, 20 percig a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, eltávolítjuk a sütőpapírt, és porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések