Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csőben sült brokkoli kolbásszal és füstölt sajttal

Szerintem ezt az ételt akkor is próbáljátok ki, ha nem a kedvencetek a brokkoli. Ha pedig ugyanannyira szeretitek, mint én, akkor egyszerűen kötelező darab! Sajtos, kolbászos és krémes, melegen, sütőből kivéve a legfinomabb.

Hozzávalók

2 nagy vagy 4 kisebb, köretnyi adaghoz
50 dkg brokkoli 
só 
2 púpozott evőkanál vaj 
3 púpozott evőkanál liszt 
3,5 dl tej 
őrölt fekete bors 
reszelt szerecsendió 
1 púpozott evőkanál mustár 
15 dkg csípős vagy csemege kolbász 
12-15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A rózsákat bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rászórjuk a lisztet, hagyjuk kicsit pezsegni, majd felöntjük a meleg tejjel. Habverővel folyamatosan keverve krémes, sűrű besamellé főzzük, közben sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végük belekeverjük a mustárt is.

A kolbászt felkarikázzuk. Egy közepes méretű sütőtálban szétterítjük a brokkolirózsákkal együtt. Rákanalazzuk a besamelt, majd megszórjuk a füstölt sajttal.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük (a sütési idő felétől érdemes felső lánggal). Melegen tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések