Szerintem ezt az ételt akkor is próbáljátok ki, ha nem a kedvencetek a brokkoli. Ha pedig ugyanannyira szeretitek, mint én, akkor egyszerűen kötelező darab! Sajtos, kolbászos és krémes, melegen, sütőből kivéve a legfinomabb.
Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb, köretnyi adaghoz
50 dkg brokkoli
só
2 púpozott evőkanál vaj
3 púpozott evőkanál liszt
3,5 dl tej
őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 púpozott evőkanál mustár
15 dkg csípős vagy csemege kolbász
12-15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A rózsákat bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rászórjuk a lisztet, hagyjuk kicsit pezsegni, majd felöntjük a meleg tejjel. Habverővel folyamatosan keverve krémes, sűrű besamellé főzzük, közben sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végük belekeverjük a mustárt is.
A kolbászt felkarikázzuk. Egy közepes méretű sütőtálban szétterítjük a brokkolirózsákkal együtt. Rákanalazzuk a besamelt, majd megszórjuk a füstölt sajttal.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük (a sütési idő felétől érdemes felső lánggal). Melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések