A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.
Hozzávalók
100 g kesudió
50 g aszalt paradicsom
1 marék friss bazsalikom
30 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
himalája só
őrölt bors
Elkészítés
A kesudiót és az aszalt paradicsomot külön-külön forró vízbe áztatjuk, legalább 2 órára. Ezután lecsepegtetjük őket és a bazsalikomlevelekkel együtt aprítógépbe tesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Minden hozzávalót az aprítóba teszünk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk őket, majd 3-4 perc alatt teljesen krémesre daráljuk őket.
Frissen főtt tésztával vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. A hűtőben tárolva kb. 1 hétig fogyaszthatjuk.
0 Megjegyzések