Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Aszalt paradicsom szósz

A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.

Hozzávalók

100 g kesudió 
50 g aszalt paradicsom 
1 marék friss bazsalikom 
30 g vöröshagyma 
1 gerezd fokhagyma 
1 db paradicsom 
himalája só 
őrölt bors

Elkészítés

A kesudiót és az aszalt paradicsomot külön-külön forró vízbe áztatjuk, legalább 2 órára. Ezután lecsepegtetjük őket és a bazsalikomlevelekkel együtt aprítógépbe tesszük.

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Minden hozzávalót az aprítóba teszünk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk őket, majd 3-4 perc alatt teljesen krémesre daráljuk őket.

Frissen főtt tésztával vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. A hűtőben tárolva kb. 1 hétig fogyaszthatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések