Nagy átalakuláson ment át a bunda, a különleges krémsajtos panír kiváló a csirkemellre.
Új, remek ötletet mutatunk a bundázáshoz, hogy ne legyen unalmas a hétvégi rántott csirkemell. Nagyon hasonlít a fűszeres sörtésztára, de még azon is túltesz.
Több adagban süsd ki a húst, és az olajban maradó tésztát mindig szedd ki, hogy ne ragadjon a panírra. Csak arra vigyázz, hogy eleget készíts belőle! Szószokkal, mártogatóssal is kínálhatod.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg liszt
12 dkg krémsajt
2,5 dl tej
2 tojás
fél dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Szórd meg sóval és borssal. A bundához a tojásokat keverd simára a krémsajttal, majd add hozzá a sót, az olajat és a lisztet. Végül pedig több részletben a tejet is öntsd hozzá, és dolgozd csomómentesre. A palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnod.Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat. Forgasd a csirkefalatokat a krémsajtos masszába, és egy kicsit csepegtesd le. Rakd az olajba, majd süsd világosbarnára oldalankét négy-öt perc alatt. A bundás csirkét óvatosan szedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le.
0 Megjegyzések