Hirdessen itt

Megvan az esély arra, hogy Galambos Péter aranyérmes legyen az evezős világbajnokságon

Galambos Péter bejutott az A döntőbe könnyűsúlyú egypárban a plovdivi evezős világbajnokságon, miután középfutamában a második helyen végzett.
A verseny honlapja szerint Galambos döntőjét pénteken kora délután rendezik meg.

A negyeddöntőben érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár), valamint a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a középfutamok során majd a felső ágon folytathatja szereplését pénteken. Csütörtöki futamában - amelyet a rossz időjárás miatt szerdáról halasztottak másnapra - mindkét egység magabiztosan végzett a harmadik helyen, s a negyeddöntőkből a futamok első három egysége jutott a legjobb 12 közé.

A tavaly kormányos kettesben világbajnok páros egyik tagja, Simon az MTI-nek elmondta: 11 éve a felnőttek között versenyez, de ebben a számban még nem találkozott olyan erős mezőnnyel, mint Plovdivban.
"Csak a szűken vett elithez 15-16 csapatot sorolnék, bármelyikük képes lett volna A döntőbe jutni. Közülük ugye már csak 12 maradt versenyben, szerencsére mi is. A negyeddöntőben nagyot kellett mennünk, hogy legyőzzük a jó erőkből álló svájci, valamint német párost is, és összejöjjön a továbbjutás"
- nyilatkozta Simon.

A Polivka Dóra, Krémer Eszter kormányos nélküli kettes a szombati B döntőbe került, miután középfutamában a hatodik helyen zárt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések