Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkefalatok corn flakes bundában, sütőben sütve - Sokkal jobb, mint a rántott hús

A csirkefalatok corn flakes bundában sütve igazán ropogósak.
Nem tudod, hogyan tedd változatosabbá a szokásos hétvégi rántott húst? Süss fűszeres csirkefalatokat corn flakes bundában. A hús belül nagyon omlós marad, és nem szív magába túl sok olajat.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemell 
1 dl natúr joghurt 
1 bögre corn flakes 
2 gerezd fokhagyma 
só 
bors 
olaj

Elkészítés:

A joghurtot öntsd egy tálba, nyomd bele a fokhagymát, és jól keverd össze. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb darabokra, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Forgasd bele jó alaposan a fokhagymás joghurtba. Fedd le, és tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. A hús akár egész éjszakára is a pácban maradhat.

Sütés előtt a kukoricapelyhet törd össze egy kicsit, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl morzsalékos. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és locsold meg olajjal. A csirkedarabokat vedd ki a joghurtból, majd forgasd rögtön a corn flakesbe. Rendezd a tepsibe, és a tetejét is spricceld meg olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések