A csirkefalatok corn flakes bundában sütve igazán ropogósak.
Nem tudod, hogyan tedd változatosabbá a szokásos hétvégi rántott húst? Süss fűszeres csirkefalatokat corn flakes bundában. A hús belül nagyon omlós marad, és nem szív magába túl sok olajat.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell
1 dl natúr joghurt
1 bögre corn flakes
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A joghurtot öntsd egy tálba, nyomd bele a fokhagymát, és jól keverd össze. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb darabokra, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Forgasd bele jó alaposan a fokhagymás joghurtba. Fedd le, és tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. A hús akár egész éjszakára is a pácban maradhat.
Sütés előtt a kukoricapelyhet törd össze egy kicsit, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl morzsalékos. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és locsold meg olajjal. A csirkedarabokat vedd ki a joghurtból, majd forgasd rögtön a corn flakesbe. Rendezd a tepsibe, és a tetejét is spricceld meg olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.
0 Megjegyzések