Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bakonyi betyárleves, tele minden finomsággal! A sertészsír és a szalonna a titka!

A finom levest szinte mindenki szereti, főleg ha még laktató is. A Bakonyi betyárleves megunhatatlan finomság, ez tipikusan a kétszer szedős ételek közé tartozik.

Hozzávalók

1 ek. sertészsír,
10 dkg füstölt szalonna,
1 közepes fej aprított vöröshagyma,
50 dkg sertéscomb,
Só ízlés szerint,
1 mk. fehérbors,
1 db közepes paradicsom,
1 db tv paprika,
2 ek. őrölt pirospaprika,
1 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
20 dkg csiperke gomba,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl tejföl,
1 ek. búzaliszt,
1 ek. kapor,
10 dkg búzaliszt,
1 db tojás,
2 csipet só,
2 l víz.

Elkészítés

Miután a felkockázott szalonnát megpirítottuk, rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, és paradicsomot. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, átkeverjük, majd felöntjük 3dl vízzel. Ezt követően beletesszük a felkarikázott sárgarépát, és a fehér répát, majd a gombát és apróra vágott petrezselyem egy részét, és felöntjük a maradék vízzel.

Elkészítjük a habarást:
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a levesből merítünk hozzá 1-2 kanállal a hőkiegyenlítés végett, majd alaposan elkeverjük és vissza öntjük a levesbe, és felforraljuk.

A csipetkéhez:
Összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd a forrásban lévő leveshez csipkedjük. Amikor a leves elkészült, beletesszük a kaprot, és meghintjük a maradék petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések