A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sargentini jelentés: Magyarország visszavágásra készül

Kicsinyes bosszúként értékelte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt, hogy szerdán megszavazta az Európai Parlament a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést.
A politikus hangsúlyozta, „ez az eredmény csalással született, hiszen addig mesterkedtek az Európai Parlamentben, míg sikerült odáig eljutniuk, hogy a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe, holott mindenki tudja, hogy minden normális helyen, másrészt pedig az Európai Unió szerződése szerinti eljárásrendben is a tartózkodó és nem szavazatokat az igen szavazatokkal szembe kell állítani.”

Kitért rá, muszáj végigvenni az összes jogorvoslati lehetőséget, és azokból a leghatékonyabbat és ésszerűbbet választani, ez az elkövetkezendő napokban el fog dőlni.

A külügyminiszter szerint a Sargentini-jelentés egy bevándorláspárti vádirat Magyarországgal szemben.

Hozzátette: nem volt meglepetés a szavazás eredménye, hiszen a csalással együtt is tudni lehetett, hogy az Európai Parlamentben a migrációpárti képviselők vannak többségben.

Mint az ismert, megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések