Az almás-mákos kuglóf alapja kevert tészta, ezért nincs sok munka vele.
Ez a gyorsan összeállítható kuglóf a máktól és az almától lesz különleges. Ünnepekre, hétköznapokra, vendégvárónak is jó választás. Nincs szükség extra hozzávalókra, nagy valószínűség szerint minden szükséges alapanyagot most is megtalálsz otthon. Ha nincs kéznél kuglófforma, rakd a tésztát egy 18-20 centis tortaformába vagy tepsibe. Díszítheted különféle mázakkal, vagy kínálhatod lekvárral.
Hozzávalók 16 szelethez:
28 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
4 evőkanál mák
2 dl tejföl
2 db alma
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
Elkészítés:
Az almát pucold meg, mosd meg, reszeld le, és locsold meg fél citrom levével. Egy edényben keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, az őrölt mákkal. Óvatosan forgasd hozzá a vajas keverékhez, majd keverd hozzá a reszelt almát is.
Egy kuglófformát kenj ki alaposan vajjal, és szórd meg liszttel. Töltsd meg a masszával, egyengesd el, majd tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 45-55 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a kuglófba szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések