Dobd fel a megszokott almás-diós kevert sütit lágy karamellkrémmel!
Ha túl fáradtnak érzed magad az egész napos hajtás után, ezt a sütit akkor is lesz erőd és időd kivitelezni. A pofonegyszerű, de nagyon ízletes almás-diós kevertet igazán ünnepivé teheted, ha mennyei karamellkrémmel is leöntöd. Olyan finom, hogy senki sem bírja abbahagyni.
Hozzávalók 24 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
3 db alma
2 bögre liszt
1.5 bögre cukor
0.5 bögre dió
4 db tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
0.5 dl olaj
KARAMELLES RÉTEGHEZ
30 dkg cukor
5 cl víz
7 dkg vaj
2.5 dl habtejszín
TETEJÉRE
dió
Elkészítés:
Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Egy tálban vegyítsd a kis darabokra vágott diót, a lisztet és a szódabikarbónát. Üsd egy másik edénybe a tojást, add hozzá a cukrot és az olajat, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. Végül tedd hozzá a kicsavart almát, és dolgozd össze a masszát.
Egyengesd kivajazott-lisztezett tepsibe, majd tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát, tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A karamelles réteghez a cukrot szórd egy lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Kis lángon melegítsd össze, közben többször rázogasd meg az edényt. Amikor már szép aranybarna, add hozzá a vajat és a langyos tejszínt. Kevergesd addig, amíg sima nem lesz. Húzd le a tűzről, ha kicsit hűl, öntsd a tésztára. Pihentesd egy-két órát, majd kockára vágva tálald - a tetejét díszítsd dióval.
0 Megjegyzések