A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A krioterápia áldásos hatása

A nyári forróságban jól esik a hidegre gondolnunk, főleg, ha a fagyos hőmérséklet egészségünkre is jótékony hatással lehet. A hidegterápiával megszépülhetünk, gyógyulhatunk, erősíthetjük immunrendszerünket, tehát boldogabbak lehetünk.
Erre szolgál a krioszauna, ahol már néhány perc után érezhetjük a feltöltődés jeleit. Szervezetünk egyből felfrissül, boldogsághormont termel, mozgósítja öngyógyító mechanizmusait és rengeteg addig blokkolt energiánk szabadul fel. Először meghökkentőnek tűnik a -120 – -180 fokos száraz hideg, de hatására javul anyagcserénk, regenerálódnak sérüléseink, műtéti hegeink és izomszövetünk. A hideg fájdalmainkat is csökkentheti. A kezelés időtartama 1-3 perc, ezalatt csak fokozatosan hűl a kabin, így segíti szervezetünk akklimatizálódását. Bőrfelszínünk 5 fokra lehül, majd visszamelegszik 35 fokra. A teljes kúra 10-20 alkalomból áll, ha igénybe kívánod venni megteheted itt: Fitness 2000 edzőterem, krioterápia Budapest.

Hosszútávon segít megküzdeni a narancsbőrrel, javítja a reumatikus, mozgásszervi panaszokat, csökkenthetjük vele gyógyszeradagunkat. Fogyókúránál, illetve bőrgyógyászati kezelések után kifejezetten hatékony lehet. A depressziós állapotok, alvászavarok egyik kiváló mellékterápiája, mégis ritkán hallunk róla. Fokozza teljesítményünket, gyorsítja felépülésünket.

Egy kezeléssel 1000-2000 kalóriát égetünk el és egy rövidebb kardio edzéssel kombinálva komoly eredményt érhetünk el. Az élsportolók is előszeretettel használják a krioszaunát edzések, versenyek előtt a teljesítmény fokozása érdekében, illetve a sportesemény utáni regenerálódásért. Az izomlázat nyomtalanul tűnteti el.

Természetesen, mint minden hasonló jellegű kezelésnél, itt is van ellenjavallat. Nem tanácsos krioszaunába vinni 10 év alatti gyermekeket, illetve bizonyos betegségek után sem jó, mint szívinfarktus, agyvérzés, lázas állapot, TBC és nem tesz jót pajzsmirigy alulműködés, vérzékenység, vérszegénység, rosszindulatú daganat, magas vérnyomás, bizonyos szív- és érrendszeri betegségek esetén. Mindezekből következik, hogy használata előtt jobb, ha kikérjük orvosunk tanácsát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések