Hirdessen itt

600 ezer forintot fizet a falu, annak aki odaköltözik! – családokat, egyedülállókat is szeretettel várnak!

Bormida, egy Milánótól nem messze lévő kis falucska, lakossága 394 főre apadt, és évek óta a kihalással küzd. 
A polgármester szeretne változtatni a festői helyen elhelyezkedő kis település sorsán, azt találta ki, hogy kedvező ajánlattal próbál idecsalogatni új lakókat. Összesen 2000 eurós, 622 ezer forintos költözési támogatást ad az ide telepedni vágyóknak, valamint olcsó lakhatási lehetőséget biztosítanának számukra a falu lakói.

A falu elhelyezkedése ideális ugyanis közel van a tengerparthoz és annak sem kell sokat utaznia, aki szereti a magas hegyeket, ahhoz, hogy elérje az Alpok vonulatát.

Ha ez nem hozta meg a kedvet, akkor az ideköltözőnek még más lehetőséget is biztosítanak, választhat egy egyszerűbb havi 50 eurós albérletet otthonának, ez olyan 15 ezer forintnak fele meg, de ha valakinek egy kis luxusra van igénye, akkor bérelhet egy fényűzőbb 120eurósat, körülbelül 37 ezer forint értékű lakást is.

A Guardian szerint a 2000 eurót bárki megkaphatja, aki vállalja, hogy hosszabb távra a faluba költözik. A kétségbeesett lépést azért hozták meg, hogy elkerüljék a falu teljes elnéptelenedését. A végső döntésre még várni kell, de a polgármester abban bízik, hogy jövőre már életbe léphet a szabályozás.

Megjegyzés küldése

3 Megjegyzések

Unknown üzenete…

Ez tévedés, vagy...miért is kellett

egy olasz falu utcaképe helyett egy magyar faluét odarakni?

Ha tévedés, örömmel mutatom, ha kérik a helyes megfejtést...ha nem, akkor ...minden tettnek előbb-utóbb méltó következménye van.

Mészáros Róza
Unknown üzenete…
(Névvel természetesen vállaltam az előzőeket, s utóiratként még annyit: bízom, hogy a fenti dolog tévedés, mert a többi cikk hozzáállása megfelelő értékrendű.)
Unknown üzenete…
Egyetértve M. Róza megjegyzésével. Egy cikk csak akkor vehető komolyan, ha a forrás (pl. egyszerűség kedvéért az eredeti link)is megjelenik a cikkben. Anélkül csak gyanús like vadászat!
Gere Antal G.