Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges, tonhalas rizssaláta pofonegyszerűen: hidegen is kitűnő

A rizssaláta gyors, egyszerű és ízletes fogás rohanós hétköznapokra.
Ha túl sok rizs maradt a hétvégéről, még gyorsabban végzel ezzel a könnyű étellel. A rizssaláta az olaszok nagy kedvence, mindenféle finom, mediterrán zöldséggel fogyasztják. Tonhallal még laktatóbbá teheted. Érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha áll egy-két órát a hűtőben.

Hozzávalók:

25 dkg rizs
10 dkg konzerv tonhalfilé
4 evőkanál olívaolaj
3 db paradicsom
1 doboz kozerv kukorica
1 db kígyóuborka
1 db citrom
petrezselyem
bors

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd enyhén sós, bő vízben főzd puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. A kukoricát csepegtesd le, és rakd a rizshez. Tedd hozzá a kis darabokra vágott uborkát, paradicsomot és a kisebb darabokra tört tonhalat. Locsold meg olívaolajjal, frissen facsart citromlével, majd ízesítsd sóval és borssal. Jól forgasd össze, és tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések