Ez a kolbászos kelkáposztaleves még a frankfurtinál is finomabb, könnyen és egyszerűen elkészítheted.
A portugálok így főzik a kelkáposztalevest. Egyszerűen csak zöld húslevesnek hívják, és nagyobb ünnepeken is az asztalra kerül. Ha megkóstolod, érteni fogod, hogy miért. Füstölt kolbásszal az igazi, és a kelkáposztát vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. Ha van maradék húsleves, azzal öntsd fel.
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kelkáposzta
0.5 kg krumpli
20 dkg kolbász
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
só
bors
Elkészítés:
A kelkáposztát mosd meg, szedd ki a torzsáját, és szeld nagyon vékonyra. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés olívaolajon. Rakd hozzá a fokhagymát, és azt is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a krumplit, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, és lefedve főzd körülbelül 20 percig.
Közben pirítsd pár percig a karikákra vágott kolbászt. Amikor minden puha, pépesítsd a levest botmixerrel. Néhány krumplidarabot kivehetsz a díszítéshez. Rakd hozzá a kelkáposztát, és fedő nélkül főzd még nyolc-tíz percig. A portugálok tálaláskor még kevés olívaolajjal is meglocsolják.
0 Megjegyzések