Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, omlós, áfonyás, fehér csokis muffin: jobb, ha egyszerre dupla adagot készítesz

Az áfonyás, fehér csokis muffin igazi édes kényeztetés, csak kapkodod egyiket a másik után.
A muffint az íze mellett azért is imádjuk, mert pofonegyszerűen elkészíthető. Csak összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. A könnyű tésztájú, áfonyás, fehér csokis változat nagy kedvenced lesz. Egyszerre fanyar és édes, bármikor bevethető, és soha nem tudsz belőle eleget sütni. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg áfonya
10 dkg vaj
10 dkg fehér csoki
2 db tojás
1.5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kis kockákra vágott fehér csokival. Egy másik edényben a tojásokat keverd habosra a cukorral, a vaníliával és a vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, és szórd bele a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is. A muffinformát vajazd ki, vagy tegyél bele papírt, és kanalazd bele a tésztát.

Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sülés közben jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad massza, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd szedd le róla a papírt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések