A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors, gyömbéres sárgadinnye-krémleves: a kánikula ellenszere

A jól behűtött, fűszeres sárgadinnye-krémleves desszertként is megállja a helyét.
A nagy kánikulában kényeztesd magad ezzel az egyszerű sárgadinnye-krémlevessel! Kevés munkával, villámgyorsan összedobod, és az ízesítés is csodás. Jót tesz neki, ha órákon át hűtöd. Készítsd úgy, ahogy Bernáth József sztárséf. Mi már megkóstoltuk a Tesco dinnyeestjén, és még mindig a szánkban érezzük az ízét.

Hozzávalók 4 személyre:

1.5 kg sárgadinnye
4 dl kókusztej
3 dkg friss gyömbér
0.5 db lime
4 dkg mézmenta

Elkészítés:

A kókusztejet tedd fel melegedni, hogy az összes felszínén úszó kókuszzsír elolvadjon. A sárgadinnyét vágd ketté, magozd ki, és egy karalábévájóval kanyaríts ki belőle két tucat apró gömböt. A többi dinnyehúst kanalazd egy turmixba. 

Pucold meg a gyömbért, egy egyszerű kenőkéssel is tökéletesen le tudod kaparni a héját. Egy kis lyukú reszelőn reszeld le, a szálas, fás részeit ne használd fel. A reszelt gyömbért add a mixerben lévő dinnyehúshoz a mézzel, a meleg kókusztejjel és a lime levével együtt. Turmixold össze, majd pár órára tedd a hűtőbe. Jéghidegen az igazi. Tálaláskor a levest öntsd egy mélytányérba, kanalazd rá a dinnyegolyókat, és díszítsd mentalevelekkel.

A sárgadinnye mellett érdemes kipróbálni a magszegény, bébi görögdinnyét is. Az egy-két kilogramm súlyú dinnyekülönlegesség kiváló választás piknikezéshez, egyedülállóknak, de a hűtőtáskába is könnyebben befér, hogy a strandon se kelljen lemondani az édes magyar finomságról. A hazai Tesco hipermarketek választékában szintén elérhető fejlesztés a hosszúkás, magszegény görögdinnye is. Ez tökéletes lehet kisgyermekes családoknak, hiszen a szinte mag nélküli gyümölcsöt a kisebbek is szívesebben fogyasztják, sőt, édesebb a hagyományos görögdinnyénél, és a frissességét is tovább megőrzi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések