A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas szilvás gombóc egyszerűen: ez bizony, nem krumplis tésztából készül

A szilvaszezon kedvence lehet ez a hamis, krumpli nélküli gombóc.
Ha egy kicsit másra vágysz, mint a hagyományos szilvás gombóc, akkor ezt készítsd el. Legalább olyan finom, mint a krumplis tésztás változat, de sokkal gyorsabban végzel vele. Nem kell gyúrni, és puhább is lesz. Egyszerre készíthetsz nagyobb adagot is, mert a fagyasztóban sokáig eláll. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt
10 db szilva
5 dl víz
4 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
fahéj

FORGATÁSHOZ
20 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A szilvát magozd ki, és szórd meg a fahéjjal. Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zsemlemorzsát, és kevergetve pirítsd meg. 

A tésztához a vizet öntsd egy fazékba, add hozzá a sót, a cukrot, az olajat, és forrald fel. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és addig keverd fakanállal, amíg a massza elválik az edény oldalától. Ekkor húzd le a tűzről, majd, amikor langyosra hűl, egyesével dolgozd bele a tojásokat. 

A tésztát nyújtsd ki, és vágd 10-12 egyforma nagyságú négyzetre. Mindegyikbe rakj szilvát, formázz gombócokat, és pakold forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, hagyd még három-négy percig forrni. Szűrőkanál segítségével szedd ki, és forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések