Nincs vele macera, egy edényben összedobhatod az ízletes csirkét és a krumplit.
Sepenyőben is finom omlós és ropogós csirkecombokat süthetsz. Bolondítsd meg a húst házi fűszerkeverékkel! Ha van időd, pácold legalább fél óráig, de akár rögtön sütheted is. Szaladós hétköznapokon is bátran bevetheted, de hétvégi családi étkezésekkor is sikert arathatsz vele.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirke felsőcomb
1 kg kisebb krumpli
2 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg. Keverd össze az olajat, a rozmaringot, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát, majd kend be vele alaposan a húst. Nyúlj be óvatosan a bőr alá is. Ha tudod, pihentesd legalább fél óráig, de pácolhatod egy éjszakán át is.
A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, a nagyobb darabokat vágd több részre. Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a csirkecombokat, és forgatva pirítsd öt percig. Tedd hozzá a krumplit, öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold körülbelül 40 percig. Ha már majdnem teljesen puha a hús, vedd le a fedőt, hogy a leve elpárologjon.
0 Megjegyzések