Sütve még jobb! Így lesz igazán zamatos, intenzív ízű a paradicsom- és paprikakrémleves!
A sültparadicsom- és paprikakrémleves a mediterrán országok nagy kedvence. A zöldségek a sütéstől még intenzívebb ízűek lesznek, megkaramellizálódnak, fűszerekkel megbolondítva pedig páratlan élményt nyújtanak. A krémes leves hidegen, melegen, pirított zsemlekockával, focacciával is tökéletes.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg paprika
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db húsleveskocka
1 ág bazsalikom
1 ág kakukkfű
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomot, a paprikát és a hagymát mosd meg, vágd félbe, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd locsold meg vele a zöldségeket. A kezeddel össze is forgathatod. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 25-30 percig.
Amikor a zöldségek puhák, rakd egy lábosba, pürésítsd botmixerrel, öntsd fel hat deci vízzel, majd morzsold bele a leveskockát. Főzd forrástól számítva 10 percig. Közben kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tejföllel, tejszínnel is gazdagíthatod.
0 Megjegyzések