A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

S. Ábel nem csak lövöldözött és tömegmészárlással fenyegetőzött, hanem csalt is

Újabb ügy miatt kellett bíróság elé állnia a Móricz Zsigmond körtéti lövöldözőként ismert S. Ábelnek. 
Ő volt az, aki még egyetemi hallgatóként évfolyamtársai megölésével fenyegetőzött, majd egy McDonald’sban fegyverrel kétszer belelőtt a mennyezetbe. A férfit végül lőfegyverrel való visszaélés miatt zárták börtönbe, most azonban meghosszabbították büntetését egy harmadik ügy miatt.

A Blikk szerint S. Ábelt most különösen nagy értékre elkövetett csalással vádolják. Az ügyészség szerint a férfi kétszer is általa hamisított átutalási megbízásokat adott le fővárosi bankokban. A megbízásokon a Magyar Villamos Művek (MVM) Észak-budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. ügyvezetőinek aláírása állt, és százezer, illetve ötszázhúszezer euró átutalását kérték az Artmedia-Invest S.R.O. részére, amelynek osztrák banknál vezetett számlaszáma valójában S. Ábelé volt. A férfi azzal érvelt, hogy a banki szabályzat szerint ilyen átutalás papír alapon nem megrendelhető, így eleve lehetetlen lett volna a csalás.

S. Ábel jelenleg is börtönbüntetését tölti, a Blikk szerint megviselték a bent töltött évek. A férfi a tárgyaláson többektől is bocsánatot kért.
Szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiknek ez a cselekmény és az utána lévő eljárás bármi gondot okozott. Köztük vannak a szüleim, akiknek újabb teher ez az ügy, és köszönöm nekik a segítséget az osztrák hatóságokkal való levelezésben
– mondta. A bíróság a csalás miatt halmazati büntetésként két évre ítélte őt, öt évre felfüggesztve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések