A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Temesvári Andrea is beállt Fucsovics és Babos mögé

Nem csak a korábban WTA-világranglista hetedik teniszezőnő, de Markovits László, a Vasas SC elnöke is. Mindketten komoly problémákra hívják fel a figyelmet.
Temesvári Andrea az a teniszezőnő, aki a WTA-világranglista létezése óta a legjobb, hetedik helyen is állt magyarként 1984-ben. Markovits László szintén kiváló teniszező volt, jelenleg a Vasas Sport Club elnöke. Azért érdemes mindezt elöljáróban leírni, hogy tudjuk, nem akárkik álltak be Fucsovics Márton és Babos Tímea mögé.

A jelenkor legjobb magyar férfi és női teniszezője egy-egy facebook posztban fogalmazott meg nem egészen egyértelmű dolgokat a szövetség működésével, döntéshozatalával szemben.

Azért fontos Temesvári Markovitssal közösen jegyzett facebook posztja, mert ebből már talán többet is megtudunk abból, mi is a probléma forrása.

A két korábbi kiváló teniszező úgy fogalmaz, miközben kívülről úgy tűnik a magyar tenisz rég nem látott sikeres időszakát éli,  akik jobban benne vannak a teniszéletben, a saját bőrükön is tapasztalják, hogy a látványos kirakat mögött rengeteg a kezeletlen probléma. 

Ilyenek:

A szövetség fordítva ül a lovon, mert úgy gondolják,  a játékos van a szövetségért, nem pedig fordítva.
 Egyáltalán nincs működő szakmai rendszer, holott a szövetség egyik legfontosabb feladata lenne a bázis növeléséhez szükséges feltételek biztosítása.
 Az a kevés utánpótlásműhely, ahol még mindig komolyabban foglalkoznak a tenisszel, alig kap anyagi támogatást.
 Szakemberhiány van, nincsenek továbbképzések, a meglévő, még kitartó edzők pedig anyagilag és erkölcsileg sincsenek megbecsülve.

Ehelyett a szövetség:

 szereptévesztésben van, elkezdett klubként működni, az állami támogatásoknak köszönhetően egyfajta konkurenciájává vált az egyesületeknek, ami semmiképpen nem egészséges helyzet, mert a felek ellenérdekeltté váltak.
 a Szövetség vezetése minden eddiginél több központi forrásból gazdálkodik, azonban ezeknek a pénzeknek az elosztása jogosan teszi elégedetlenné a szakma képviselőit, még ha ezt kevesen is merik nyíltani kimondani.
 Akármennyi előrelépést jelent egy férfi ATP-verseny Budapestre hozatala, ez nem történhet olyan áron, hogy több száz millió forint elmenjen mobillétesítmények felállítására és lebontására, miközben a fent említett problémák megoldásra várnak.
 Abból a pénzből, amit a Szövetség az elmúlt években a nemzetközi
 versenyrendezésre költött, egyes utánpótlásműhelyek helyzetét
 évtizedekre meg lehetett volna oldani.

Honlapunk kereste a kapcsolatot a Magyar Tenisz Szövetség főtitkárával, hogy mit szól a fejleményekhez. A főtitkár helyettese elmondta, hogy Richter Attila főtitkár jelenleg az ATP-, és a WTA-közgyűlésen tartózkodik a US Openen, de egyelőre nem akarnak mást kommunikálni, mint amit már a közleményükben megfogalmaztak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések