A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Premier League: hatalmas brightoni bravúr, bukott az MU - videó

Már az első félidőben hármat kapott Brightonban a Manchester United, meglepetésre ki is kapott José Mourinho együttese.
A Leicester City ellen kezdte meg a Premier League küzdelmeit José Mourinho együttese múlt héten, s bár csak szűken, de sikerült begyűjtenie a három pontot. Ennek alapján magabiztosan utazhatott el a tengerparti Brightonba, ott azonban hideg zuhany zúdult a manchesteri nyakakba.

Egészen a mérkőzés 25. percéig nem igazán történt említésre méltó momentum - hacsak nem vesszük ebbe a kategóriába Lewis Dunk sérülését, akinek helyére a Mainztól megszerzett Leon Balogun érkezett, debütálva ezzel az angol élvonalban - ekkor azonban Glenn Murray egy egészen varázslatos mozdulattal csapta be David De Geát, s pörgetett a vendég kapuba.


A manchesterieket olyannyira megfogta a bekapott gól, hogy két perccel később megduplázta előnyét a Brighton, egy tizenhatoson belüli kavarodás végén Shane Duffy volt a legszemfülesebb, a tizenegyes pont magasságából a United kapujába lőtt.


Némi szerencsével sikerült kiegyenlítenie a Vörös Ördögöknek a 34. percben, Romelu Lukakunak egy felperdülő labdát sikerült a brightoni kapuba csúsztatnia.


Még a szünet előtt ismét kétgólosra növelte előnyét a hazai gárda, Eric Bailly szabálytalankodott Pascal Gross-szal szemben, a sértett pedig maga állt a tizenegyes pont mögé, s bár De Gea beleért a bivalyerős lövésbe, hárítani nem tudott. 2015 óta először kapott három gólt az első félidőben a Manchester United, akkor az Arsenal terhelte meg így a Vörös Ördögök kapuját.


A fordulás után végig nagy mezőnyfölényben futballozott a vendég gárda, de igazán komoly helyzeteket nem sikerült kialakítania. A szépítés ugyan még összejött Paul Pogba tizenegyeséből a 95. percben a vendégeknek, de többre már nem futotta, így meglepetésre pont nélkül távoztak Brightonból.

Premier League, 2. forduló

Brighton and Hove Albion-Manchester United 3-2 (Murray 25., Duffy 27. Gross 44. - tizenegyesből ill. Lukaku 34., Pogba 95. - tizenegyesből)

Korábban
Manchester City-Huddersfield 6-1 (Agüero 25., 35., 75., Gabriel Jesus 31., David Silva 48., Kongolo 84. - öngól ill. Stankovic 43.)
Burnley-Watford 1-3 (Tarkowski 6. ill. Gray 3., Deeney 48., Hughes 51.)

Szombaton játszották
Chelsea-Arsenal 3-2 (Pedro 8., A. Morata 20., M. Alonso 81., illetve H. Mkhitaryan 37., A. Iwobi 41.)
Cardiff-Newcastle 0-0
Everton-Southampton 2-1 (Walcott 15., Richarlison 31., illetve Ings 54.)
Leicester-Wolverhampton 2-0 (Doherty 29.- öngól, Maddison 45.)
Tottenham-Fulham 3-1 (Lucas 43., Trippier 74., Kane 77., illetve Mitrovic 52.)
West Ham-Bournemouth 1-2 (Arnautovic 33.- büntető, illetve Wilson 60., Cook 66.)

Hétfőn
21:00 Crystal Palace-Liverpool

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések