A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miért szupertáplálék a chlorella?

A chlorella alga azért tekinthető szupertápláléknak, mivel az emberi szervezet számára a legfontosabb tápanyagokat tartalmazza, köztük az antioxidánsokat, a luteint, a béta-karotint, az enzimeket, az aminosavakat, a fehérjéket, az ásványi anyagokat, a rostokat, a C-és E-vitaminokat.
Ez az alga segítséget nyújthat a vér megtisztításában, a máj egészségének megőrzésében, a bélrendszer megtisztításában és az emésztőrendszer karbantartásában, hiszen létfontosságú enzimeket is tartalmaz.

A vegánok és a vegetáriánusok gyakran szenvednek B12-vitamin-hiányban. Az algában található B12-vitamin hatékonyan képes felszívódni, így vegán és vegetáriánus táplálékokat fogyasztók számára egy kitűnő választás.

A chlorella alga segít az immunitás fokozásában és pozitív hatást gyakorol az immunitással kapcsolatos sejtaktivitásra. Mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így segítséget nyújt a szervezetnek a különféle fertőzésekkel szemben.

Segít az energia növelésében. Tanulmányok igazolják, hogy az emlődaganatban szenvedő betegeknél jelentkező fáradtságérzetet is hatékonyan csökkenti, valamint javítja a bőr egészségi állapotát is.

Segít az anyagcsere növelésében, így részt vesz a testsúlycsökkentésben. Mindemellett csökkenteni képes a testzsírszázalékot. Az elhízás elleni küzdelemben hű társunk lehet, mivel meggátolja a zsírsejtek növekedését.

A chlorella alga segítséget nyújt a vércukorszint szabályozásában, illetve javítja a glükózintoleranciát és az inzulinérzékenységet is.

Elősegíti a hasznos bélbaktériumok elszaporodását és segít helyrebillenteni a bélflóra egyensúlyát. Egy tanulmány szerint ez az alga enyhe emésztési zavarok esetében is hasznos lehet, mégpedig az emésztőenzim-aktivitás stimulálásával.

A chlorella alga javítja az agyműködést. Mivel a chlorella alga B12-vitamint, illetve magnéziumot és aminosavakat is tartalmaz, így kedvező hatást gyakorol az agyi tevékenységekre. Ezek az anyagok nemcsak megakadályozzák az oxidatív stresszt – amely az életkorral összefüggő kognitív hanyatláshoz vezethet –, de a memóriacsökkenést, illetve a memóriaproblémákat is csökkenteni tudják.

A chlorella alga egyik legfontosabb funkciója az a képesség, hogy méregteleníti a szervezetet a káros anyagoktól, például a peszticidektől, a higanytól és a nehézfémektől.

A chlorella alga sok klorofillt tartalmaz és rendszeres fogyasztása segítséget nyújthat a szívbetegségek és a cukorbetegség megelőzésében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések