A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mediterrán saláta sok petrezselyemmel és bulgurral: tökéletes a grillezett húsokhoz

A tabulé egyszerű, egészséges saláta, tele van friss zöldségekkel és sok petrezselyemmel.
A tabulé az egyik legismertebb közel-keleti étel, igazi frissítő fogás. Nagyon gazdag lassan felszívódó rostokban, így hosszú időre eltelít. A bulgurt főzni nem, csak forrázni kell. Gazdagíthatod még uborkával és mentával is. Krumpli helyett kínáld sültek, halak mellé, de akár önmagában is kiadós.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg bulgur
3 csokor petrezselyem
3 db paradicsom
1 csokor újhagyma
1 db citrom
1 dl olívaolaj
bors

Elkészítés:

A bulgurt rakd egy tálba, és önts rá annyi forró vizet, hogy jól ellepje. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20-25 percig. Ha már teljesen puha, szűrd le. Az újhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kis kockákra, a petrezselymet pedig jó apróra. Keverd a zöldségeket a bulgurhoz, locsold meg a citrom frissen facsart levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint szórj rá sót és borsot. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések