A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderül, hol rosszabb az allergia: Pesten vagy vidéken?

Város és vidék ellentéte tovább éleződik az allergiaszezonban: a fővárosiak szidják a növényekben, fákban gazdag vidéket, a vidéki allergiások meg irigylik a pesti betontengerben élőket. Pedig a pollenek ugyanúgy támadhatnak vidéken és városban egyaránt. Noémi története.

Vidéki kislány Pesten…

Nem egészen egy éve költöztem Budapestre. A munkám miatt jöttem a fővárosba, de bevallom, erősen reménykedtem abban, hogy talán végre megszabadulok az allergiámtól is. A nyári hónapokban, de legfőképpen augusztusban mindig nagyon szenvedtem odahaza a pollenektől. Ugyanis ilyenkor van több fűféle és gyomnövény, többek között a parlagfű „szezonja”. Amikor felvettek a mostani cégemhez itt, a fővárosban, egy percig sem tétováztam: kerestem egy jó kis albérletet, majd felköltöztem.

Amikor egy álom szertefoszlik…

Az új otthonomban már az első este nagyon jól éreztem magam. Élveztem, hogy végre nyitott ablaknál alhatok. Igaz, a környék zajosabb volt, mint otthon, ahol legfeljebb a templomi harangszót vagy a tücskök ciripelését hallhattam, de legalább az orrom nem dugult be ötpercenként, így végre tudtam rendesen aludni! Aztán, amikor először mentem be az új munkahelyemre, mondhatni szertefoszlott minden álmom. A cégem az olcsóbb irodabérletek reményében eléggé a város szélén rendezte be a főhadiszállását. Az ablakok egy üres telekre néztek, ahol még éppen nem kezdtek el építkezni, és mondanom se kell, az egész terepet felverte a gaz! Így nem csoda, hogy az első munkanapomon azonnal folyni kezdett orrom, de még a szemem is olyan piros lett, mint egy húsvéti nyuszié. Még jó, hogy nálam volt a kedvenc, jól bevált allergiás orrspray-m és szemcseppem…

Indul a gyomirtás!

Az új főnökön nagyon rendes pasas, mert nem volt rest, és látván a kínjaimat, azonnal telefonálgatni kezdett, hogy valaki azonnal kaszálja le a gazt azon a rémes telken. Harmadnapra meg is jelent pár munkás, és tényleg lekaszálták a gyomokat. Nagyon boldog voltam!

Az allergiásnak sehol sem könnyű!

A helyzetem sajnos, nem lett sokkal rózsásabb. A környéken ugyanis jó pár hasonló, gazos telek található, így aztán a tüneteimen továbbra is csak az orrspray és a szemcsepp tudott enyhíteni. Az allergének ugyanis nem ismerik a telek- és utcahatárokat. Ha itt van a pollenszezon, a finom virágporszemcsék megtöltik a levegőt, és a szelek szárnyán bárhová eljutnak. Be kellett látnom, hogy ha allergiás, akkor valójában édesmindegy, hogy vidéken vagy a városban él az ember lánya!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések