Ebből mindenki kétszer vesz.
Hozzávalók:
a tésztához:
150 g vaj
150 g cukor
4 tojás
30 g kakaó
200 g lisztet
250 ml tej
1 sütőpapír
a krémhez:
200 ml tejszínhab tejszínhabra
200 g tejcsokoládé
2 evőkanál instant kávé
a sziruphoz:
200 ml édesített kávé
50 ml kávélikőr (opcionális)
dekoráció:
50 g durván aprított csokoládé
Elkészítés:
A tejszínt egy edénybe öntjük és kis lángon melegíteni kezdjük. Elzárjuk alatta a lángot, majd hozzáadjuk az összetört csokit és a kávét, alaposan elkeverjük és legalább 3 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz.
A tésztához a szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót és a tejet. Egy sütőpapírral kibélelt 23 x 35 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
Miután a piskóta kihűlt, meglocsoljuk az édesített, lehűtött kávéval, majd rákenjük a hideg krémet és csokoládé darabokat rászórva, szeletelhetjük is.
0 Megjegyzések