A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karfiolos tészta sajtszószban sütve: fantasztikus rakottas a sütőből

Krémesen lágy, nagyon sajtos, és még karfiol is kerül bele: ez a tészta extrán finom.
Bár nem a megszokott párosítás, nem bánod meg, ha elkészíted a karfiolos-sajtos tésztát. A szósz hihetetlenül finom, és az egész család jóllakik vele. Minél többféle sajtot használsz, annál jobb lesz. Makarónival isteni, de pennével is kipróbálhatod. 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg tészta10 dkg cheddar sajt10 dkg trappista sajt10 dkg füstölt sajt2 dl tej2 dkg liszt2 evőkanál vaj1 fej kisebb karfiolsóborsszerecsendió

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bőséges, sós vízben körülbelül 10 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. Szűrd le, majd csepegtesd le. A karfiolt szedd rózsáira, és egy másik edényben főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt. 

A szószhoz a sajtokat reszeld le. Egy lábosban olvaszd meg a vajat, majd szórd hozzá a lisztet, és kezdd pirítani. Amikor zsemleszínű, öntsd fel szoba-hőmérsékletű tejjel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd rakd hozzá a reszelt sajtokat. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rendezd el benne a tésztát, rakd hozzá a karfiolt, és öntsd le a sajtos szósszal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések