Hirdessen itt

Hét indok arra, hogy miért a gyömbér a hosszú élet titka

Melyik az a növény, ami annyira sokoldalú, hogy jótékony hatását testileg, szellemileg és még a kulináris élvezetek szintjén is hasznosíthatjuk? Hiszen mindamellett, hogy jó hatással van a szervezetünkre, javítja a memóriánkat, még ételeinket is megízesíti. Ez a növény nem más, mint a gyömbér, amit bármelyik piacon vagy zöldségesnél megkapunk vagy akár otthon is  termeszthetünk.
A gyömbér jótékony hatásait már az ősidőkben felismerték és kihasználták, később pedig a fűszerkereskedelem egyik fontos termékévé vált. Ma már számos felhasználási módja létezik: szárítva, porként, olajként vagy kivonatként, valamint – ami a legegészségesebb – frissen. Azt is tudni kell róla, hogy gyógyhatásain kívül remek fűszernövény és ételízesítő is. Egyaránt lehet vele leveseket, sülteket, de még édességeket és italokat is ízesíteni. Jellegzetes, kesernyés csípős íze miatt azonban óvatosan kell bánni vele. Mivel a gyömbér jó orvosság megfázás ellen, akár önmagában nyersen is fogyasztható. Aki azonban nem szereti ezt a csípős ízt, az mézzel és citrommal keverve enyhítheti azt.

De ha mindez még nem volt elég meggyőző, itt a hét legfontosabb indok, hogy miért és milyen esetben érdemes a gyógyszereket gyömbérrel helyettesíteni:
Mivel a gyömbér elősegíti és növeli a nyál- és egyéb emésztőfolyadékok termelődését, kiváló gyógyszer az emésztési zavarok és puffadás ellen.
 Tökéletes ellenszere a hányingernek, reggeli rosszullétnek és menstruációs fájdalmaknak.
 Gyógyítja a tengeri és utazási betegségeket. Akár tabletta formájában is be lehet szedni, de egy jó gyömbér tea utazás előtt is meghozza a várt hatást.
 Javítja a memóriát, reakcióidőt és agyi funkciókat, ezért segít megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását.
 Jótékony hatása van a gyulladt torokra, köhögésre, asztmára, étvágytalanságra, hasmenésre és reumára.
 Csökkenti a rákra, cukor- és szívbetegségre való hajlamot.
 Segít a fogyásban.

Arra kell csupán figyelni a gyömbér fogyasztásánál, hogy mekkora mennyiségben tesszük azt. Hiszen ugyanúgy, mint az orvos által felírt gyógyszerek esetében, ennek is lehetnek mellékhatásai, főleg ha más orvosságokkal egyidőben fogyasztjuk. Érdemes tehát tájékozódni, mielőtt belevágunk egy gyömbéres „gyógykezelésbe”. Aki el szeretné kerülni azonban a sok gyógyszert, annak ajánlott házi patikáját kibővítenie ezzel a sokak által csodaszernek nevezett növénnyel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések