Hirdessen itt

Elronthatatlan, tálban sült barackos pite, azaz a híres cobbler bevált receptje

Ha igazi házias finomságra vágysz, de a hagyományos pitét unod, süss barackos cobblert!
Ha leegyszerűsítenéd a pitekészítést, a cobbler tökéletes választás. A csábító tésztagombócok alatt puhára sül a friss, fahéjas barack. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejszínhabot vagy vaníliás fagyit!

Hozzávalók:

TÉSZTÁHOZ
28 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 teáskanál sütőpor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 csipet só

GYÜMÖLCSÖS RÉTEGHEZ
60 dkg őszibarack
10 dkg cukor
3 dkg vaj
1 evőkanál keményítő
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a vajat, és morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy, rakj hozzá még kevés lisztet. A barackokat mosd meg, pucold meg, majd vágd be kereszt alakban. Mártsd forró vízbe, úgy könnyebben le tudod húzni a héját. A gyümölcsöt szeld fel kisebb darabokra vagy gerezdekre.

Egy sütőtálat kenj ki a vajjal, és egyenletesen oszd el rajta a barackot, majd szórd meg cukorral, fahéjjal és keményítővel. Evőkanálnyi adagokban rakd a barackos rétegre a tésztát. A kupacok között hagyj kis helyet. A tetejére is szórhatsz cukrot, esetleg fahéjat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 35-40 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések