Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diétás, ricottás karfiolpüré: nem hiányzik többé a krumpli

Nem tudod, mihez kezdj a hűtődben lapuló karfiollal? Készíts belőle isteni pürét a rántott vagy sült húsokhoz!
A krumplipüré is nagyszerű, de feltétlenül adj esélyt a ricottás karfiolpürének is! Az íze remek, és kevésbé hizlal, mint a krumpli. Tele van fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, kellemes az állaga, és a fűszerezés is nagyszerű. Ebből bátran repetázhatsz, nem kell aggódnod a kilók miatt.

Hozzávalók:

1 fej nagyobb karfiol
5 evőkanál ricotta
2 teáskanál vaj
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
olívaolaj
bors

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd 10-12 percig. Amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, szűrd le, csepegtesd le.
Rakd a karfiolt egy turmixgépbe, add hozzá a ricottát, a sót és a puha vajat. Turmixold tetszőleges állagúra, akkor a legfinomabb, amikor jó krémes. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd hozzá a préselt fokhagymát. Tálaláskor még meglocsolhatod kevés olívaolajjal, és díszítsd apróra vágott petrezselyemmel.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések